17 feberwarie 2017 Receptie en prinsessebal.

Vanaf 19.33 uur is prinses Maixime de 1ste te feliciteren in de hof tempel aan de Dorpstraat 37 te Eckelrade.. Ze neemt deze opdracht manmoedig alleen aan. Naast haar staat nog een prinses en wel prinses Evie (Blom) van jcv de Bierkes. Het belooft een drukke receptie te worden dus als u niet in de file wilt staan, zorg dat u er tijdig bij bent.  Na de receptie volgt- let op- het prinsessebal. U mag gerust gekostumeerd zijn, dat verhoogd alleen maar het plezier.

24 feberwarie 2017 Schoolcarnaval en ziekenbezoek

Bij de school in Eckelrade staat al twee jaar een inrijverbod. Omleidingsborden verwijzen naar St. Geertruid en Gronsveld. Dus wat doen de Brakkelerre ze wijken met de prinses uit naar een of beide dorpen voor het jaarlijks sjoelcarnaval. Aansluitend volgt dan het ziekenbezoek.

25 feberwarie 2017 Sleuteloverdracht in Margraten.

Het staat zo nuchter in de evenementen kalender van de gemeente. “Alle carnavals-verenigingen komen bij elkaar iin het huis van de Burger voor de jaarlijkse sleuteloverdracht.”  Toch is het daar dat de tweestrijd tussen Maxime en Dieudonne over de macht begint. We hopen het beste. De sleuteloverdracht begint om 13.00 uur in Margraten.

26 feberwarie 2017.  Carnavalsoptocht

Deelnemers kunnen zich opgeven bij Leon Mares aan de Dorpstraat 88, telefonisch 4083646 of 06-22432947, via e-mail lmares@home.nl of via het formulier op deze site. De optocht die om ca. 13.11 uur (plaatselijke tijd) begint, wordt geleidt door een deskundige prinselijke rij instructrice zodat naar onze mening geen extra politietoezicht noodzakelijk is.

De route staat ook op onze website. Na de ontbinding gaat het carnaval verder in de hof tempel alwaar ‘s-avonds ook de prijs bekendmaking en uitreiking wordt gehouden.

27 feberwarie 2017 Carnavalsmaandag.

Na het succes van vorig jaar gaan we dit jaar dan ook verder met de tweede boetegewoene binne optocht. Een mini-optocht in de hof tempel waarvan U deel kunt uitmaken b.v. met een groepje, een wagentje, een blaaskapelletje of einzelgangertje. Een deskundige en bevooroordeelde jury schouwt uw creatie. Als U in de grote optocht net buiten de prijzen bent gevallen heeft u hier wel nog een kans. Let wel op “twiemaol gemete en nog te breid” vanwege de breedte van de toegangsdeuren. Opgeven en meer info bij Maurice (06-209907860 Cris (0651433831) of Leon (06-22432947).

28 feberwarie 2017. Carnavalsdinsdag

Voor de 12de keer trekt de lempkes optocht door de Dorpsstraat, de Eckelraderweg en de Klompenstraat. Het reglement staat op deze  website en via die site kunt u zich ook opgeven. Na afloop van de lichtstoet wordt de laatste dag verder gevierd in de zaal. Dan treedt het duo Andy en Roy op en om 00.00 uur precies trekt prinses Maxime de contactsleutel eruit en dan is het weer sjloes voor dit jaar.