Prins Gidi d’n Ierste en prinses Alice hebben zich inmiddels mentaal en fysiek voorbereid op de intense carnavalsperiode van 2018.

Voor de liefhebbers volgt hierna ons carnavals programma:

Zaterdag 10 februari 2018: Het prinselijk paar, de Brakkelerre en  jeugdprinses Danique II  gaan tegen de middag richting het Huis van de Burger (ut gemeintehoes) in Margraten. Daar vindt, gezamenlijk met alle verenigingen, de sleuteloverdracht plaats. De prins van de Sjraveleire uit Mheer krijgt dit jaar de eer om als gemeenteprins 2018 te worden geïnstalleerd. Naar goed Limburgs gebruik is er vervolgens om 17.30 uur in de kerk van Eckelrade een H. Mis.

Zondag 11 februari 2018: Om ca. 13.11 uur start vanuit de Dorpsstraat Onder(=lokale benaming) de grote optocht. De route staat elders op deze site. Na de ontbinding op het Rosplein, is iedereen welkom in de hoftempel waar het feest verdergaat. Er staat dan ook een Belgische restaurant (in de volksmond: een friture). Daar wordt ook de uitslag van de optocht bekend gemaakt (met alle discussies van dien).

Maandag 12 februari 2018: De derde boetegewoene binne optocht. Deze zal beginnen omstreeks 20.30 uur (of eerder of later, Brakkelerre eigen) De hoftempel is uiteraard al eerder open en er wordt dan al de echte carnavalsmuziek gedraaid om in sfeer te komen. Ook daar is iedereen van harte welkom.

Dinsdag 13 februari 2018: Voor de 13de keer start de  alom bekende lempkesoptocht bij het invallen van de duisternis vanaf de hoftempel en legt vervolgens de bekende route af. Nadat alle geluid van de straat is verdwenen gaat het feest in de hoftempel verder met o.a. een optreden van de uit Vilt afkomstige Molliemeekersj. Om 00.00 uur zit dan de officiële carnaval erop en kan het prinsepaar gaan genieten van de herinneringen.

Woensdag 14 februari 2018: Voor de pinhawers en liefhebbers is dan nog het hieringbiete in de zaal. (Gisteren nog betitteld als  Hoftempel).

Wij wensen U plezierige en spassige carnavalsdagen.