Onder zeer gunstige weersomstandigheden trok vandaag 26 februari de grote optocht in Eckelrade. De onderwerpen die op de korrel werden genomen waren zowel internationaal, nationaal als lokaal en van een grote diversiteit. Zo kwamen o.a. in beeld Trump, heel Eckelrade bakt (en het afvallen daarvan), de schutterijwereld, het pensioenprobleem en een aantal lokale onderwerpen.  De jury had er aan zware dobber aan en kwam (zonder bewezen omkoperij) tot de volgende uitslag:

Categorie Wagens:  1ste prijs     Trekker Trek Gay parade (Dorpsstraat-B) 76,5 punt                                               2de prijs   Leever sjoenkel software dan sjoemel software (Dorpsstraat-O) 74 pt          3de prijs      Neet zoe stoer Trump, um mit d’r moer (Linderweg)  65,5 punt.

categorie Groep:      1ste prijs      Vaandelzwaaiers van oos schutterij (Linderweg) 76 punt

                                    2de prijs      Gaans Ikkelder bakt (Putstraat) 74 punt

                                    3de prijs      De hofdames (RvE) 68 punt

Einzelgänger            1ste prijs De carnaval is geëmancipeerd (Dorpsstraat O) 77,5 punt

                                   2de prijs Maxime’s höfke (Dorpsstraat B) 68 punt

                                   3de prijs Prinssese rijsjoel (Dorpsstraat-B) 64 punt

Niet alleen de prijswinnaars maar ook het grote aantal andere deelnemers aan deze optocht en het talrijke publiek hebben genoten van deze 61ste optocht van de Brakkelerre in Eckelrade. Voor prinses Maxime en jeugdprinses Evie zal het een onvergetelijke herinnering blijven en daar voor danken zij jullie. Graag tot ziens volgend jaar! (11 februari 2018).