De weergoden houden van de Brakkelerre of sommige Brakkelerre hebben een verrekt goeie en intieme verhouding met de goudblonde weergoden zoals juupke, brand, gullepener, sjroebelerke:  feit is dat de optocht weer getrokken heeft onder zeer goede weersomstandigheden. Het aantal deelnemers berekenen we voorlopig volgens de formule A:G:S waarbij A staat voor opgegeven nummers, G langjarig gemiddeld aantal deelnemers en S voor Sfeer komen we tot de volgende berekening: 20x25x10 = ca. 500 deelnemers. (Correctie is later nog mogelijk). Voor de jury was het weer geen gemakkelijke opgave, maar na enig water in de wijn  te hebben gedaan (of andersom) zijn de volgende uitslagen bekend geworden:

Categorie einzelgangers   De litste kans klassenfoto – Rosplein- 74 pt.

categorie groepen   1: Sluiting van de school, wat een circus – Linderweg  -73 pt 

                                    2: De sterre in d’r hiemel kriege d’r neet genoeg van- Dorpsstr onder  72pt    

                                     3: Racen mit prins Bart – Putstraat -71 pt  

Categorie wagens      1. Zoonder Bart krieg v’r um neet gestart – Linderweg -68 pt 

                                      2. FC Ikkeldur – Dorpsstraat -67 pt                             

                                      3. Pallet Town – Dorpsstraat -66 pt.

De aanmoedigingsprijs ging naar de groep Meyke heet os gekloet, noe laote vier oo zellef oet. Alle andere deelnemers kregen allemaal een vierde gewaardeerde prijs.

Prins Bart I en prinses Marcella bedanken iedereen die heeft meegewerkt aan het slagen van deze grote optocht en ze verwachten ook iedereen weer op maandag voor de binne optog in de hoftempel en op dinsdag voor de 11de  lempkesoptog en sluiting van carnaval 2016.